En liten bronsskulptur med huvud skulpterat efter en limefrukt och kroppen efter en pumpa.

Gästerna

I Origoparken på Kronan är ett tiotal små figurer i brons utspridda. De utgör konstverket Gästerna som är på väg till Beltanefesten som står uppdukad i en skogsdunge på området.

Gästerna är små sagoväsen i brons som kan ses på stenar, broräcken och lekparker i Origoparken. Alla är de på väg till konstverket Beltane som står en bit bort. Kan du hitta alla gäster?

Precis som Beltane är Gästerna tillverkade helt i brons i tekniken cire perdue, förlorad vax. De är gjutna efter former från naturen, som ett huvud av limefrukt eller en familj av alunrot. De olika färgerna beror på olika patineringar av bronset.

Guidad visning av Gästerna

Fler bilder på Gästerna

En liten bronsskulptur bestående av tre sagoväsen skulpterade efter en alunrot.
En liten bronsskulptur föreställande ett sagoväsen, monterad på en sten.

2022 Lisa Jeannin

Kronan

Skulpturer i brons

Om konstnären

Lisa Jeannin

Lisa Jeannin (f. 1972 i Uppsala) är idag boende och verksam som konstnär i Gnesta. Jeannin är utbildad vid Konsthögskolorna i s´Hertrogenbosch i Nederländerna 1995 – 1996 och Malmö 1996 – 2001. Hon har tidigare samarbetat mycket med konstnären Rolf Schuurmans och de har gjort flera konstverk tillsammans.

Jeannin har ställt ut sin konst flitigt vid konstinstitutioner nationellt och internationellt. Hon arbetar ofta i storskaliga installationer, och blandar olika tekniker så som teater, film, teckning, måleri och skulptur. Typiskt för Jeannins arbeten är ett intresse för det andra, andlighet och alkemi. 

Sidan uppdaterades den 22 oktober 2024